Historia
Folkets Hus i Lilla Edet ekonomisk förening startades år 1906 och är en av Sveriges äldsta Folkets Hus-föreningar. 
Huset byggdes och stod klart år 1952. År 1929 startade man även Folkets Park som var en Västsveriges populäraste folkparker. Parken stängdes år 1978 och mitten i början av 80-talet. På Roger Lärks fotoblogg kan ni läsa mer och se bilder från folkparken i Lilla Edet, klicka här för att se!

Folkets Hus fick sig en totalrenovering mellan åren 2009 och 2010 som blev till en toppmoderna biograf- & konferensanläggning.

År 2010 köpte det kommunala bostadsbolaget AB EdetHus (dåtidens Leifab) hela Folkets Hus-fastigheten som föreningen istället hyr.

År 2014 beslutade föreningen att lägga ner sin lunchverksamhet efter flera år av dålig lönsamhet.
Istället arrenderade man ut restaurangen. I samband med detta flyttade Lilla Edets Kulturskola in i Folkets Hus lokaler och har sedan dess varit hyresgäster hos föreningen.

År 2015 valde man att säga upp kontraktet med dåvarande hyresgäst i restaurangen och 2016 byggde man om lokalen till ett bibliotek som kommunen idag driver. Folkets Hus har kvar sitt restaurangkök för konferens och evenemang.

År 2018 flyttar det nystartade företaget By Chefs AB in i Folkets Hus kökslokal och har sedan dess levererat mat, fika och service till Folkets Hus konferensgäster och evenemang. 

År 2020 flyttar By Chefs AB ut ur Folkets Hus lokaler efter att ha startat upp en restaurang i Trollhättans Centrum.

År 2021 överlåter Folkets Hus sitt hyreskontrakt för kulturhuset till Lilla Edets Kommun och har i samband med detta tecknat ett nytt tjänstekoncessionkontrakt för att på lång sikt kunna fortsätta ett gemensamt arbete i Kulturhuset Eden.